Et sä kumminkaa mitään tajuu

Musiikillisessa dokumenttiteatteriesityksessä  ”Et sä kumminkaan mitään tajuu” yritetään lisätä ymmärrystä nuorten ja aikuisten välille. Käsikirjoitus koostuu dokumentaarisesta materiaalista, jossa seurataan nuorten ja vanhempien elämää pääkaupunkiseudulla. Haastatellaan, kirjoitetaan kirjeitä, tehdään musiikkia ja kuvataan. Esitystä varten haastatellaan myös laajasti nuorten kanssa työskenteleviä asiantuntijoita. Koska esitys pohjautuu dokumentaariseen materiaaliin, esityksessä kuultavat nuorten ja aikuisten tarinat koskettavat ja riipaisevat, naurattavat vedet silmissä ja saavat samaistumaan aivan erityisellä tavalla.

Nuori voisi kysyä aikuiselta yleisimmin seuraavaa: ”Kun kohtaamme, kuunteletko tai mikä vielä tärkeämpää, kuuletko minua?”

Millaisia tunnetiloja meissä liikkuu niin aikuisina kuin nuorina? Millaisia päätöksiä teemme? Miten myöntää virheet? Miten pyytää anteeksi? Teinivanhemmuus tuntuu useimmiten siltä, että on epäonnistunut. Siihen liittyy paljon häpeää. Voisiko nuoret avata omaa tilannettaan tarkemmin? Entä aikuiset? Olisiko siten helpompi myös tajuta, miksi kaikki on niin mutkallaMiksi nuoruus on sellainen elämän musta keskiaika?

 

RooleissaPaavo KerosuoElla LymiNicklas Pohjola, Hanna Vahtikari ja Senna Vodzogbe

 

Työryhmä:

Ohjaus ja käsikirjoitus – Jonna Wikström

Videosuunnittelu ja kuvaus – Terjo Aaltonen

Musatyöpajat ja  musiikin sovittaminen – Marzi Nyman

Sävellys – Marzi NymanAnna Kemppi, Aleksanteri Levijoki ja Aida Wikström  

Laulujen sanat – Sade AlankoKaiku Euren, Titta Halinen, Tiina Karvinen, Anna Kemppi, Aleksanteri Levijoki, Oliver Pirttilä, Aida Wikström ja Jonna Wikström  

Biitti kappaleessa Rap – Oliver Pirttilä ja Oskari Kyntölä  

Äänisuunnittelu – Markus Bonsdorff

Lavastus ja pukusuunnittelu – Paula Koivunen

Valosuunnittelu – Max Wikström

Koreografia – Soile Ojala

 

PRESSIKUVAT

 

Pressikuvat isommalla resoluutiolla 

Kuvat: Tero Vihavainen