Finlandia-palkitun Sirpa Kähkösen käsikirjoittama UKK saa kantaesityksensä 3.10.2024!

Kuvassa isolla keltaisella teksti UKK, piirroskuva Kekkosesta sinisellä sekä taustalla väkijoukon päitä. Kekkosen otsassa leimana Kekkonen.

Syksyllä 2024 Musiikkiteatteri Kapsäkissä nähdään musiikkinäytelmä UKK! Sirpa Kähkösen käsikirjoittama ja Taru Mäkelän ohjaama uutuus on karnevalistinen musiikkinäytelmä Suomesta, vahvan johtajan kaipuusta ja ilmiöstä nimeltä Kekkonen. Niko Kumpuvaaran ja Aili Järvelän säveltämä esitys saa ensi-iltansa 3.10.2024 Greta Tuotannon ja Musiikkiteatteri Kapsäkin yhteistuotantona Musiikkiteatteri Kapsäkissä!

UKK:n tarina alkaa vuodenvaihteesta 1972-1973, kun Suomessa otetaan merkittävä askel ja päätetään vahvistaa presidentti Kekkosen valinta jatkokaudelle poikkeuslailla, ilman vaaleja. Energiakriisi on ovella ja kansalaisia kehotetaan säästämään sähköä. Jopa katuvaloista sammutetaan joka toinen, mutta myös presidentin aivosähköissä alkaa tapahtua katkoksia, onhan hän Maan Pää. 

Railakkaasti Suomen lähihistoriaa ravistelevan komedian keskeinen henkilö on itsevaltiasta hallitsijaansa ihaileva kansa. Mukana karkeloissa pyörivät myös valtapeleissä syrjään sysätyt UKK:n kilpailijat sekä tarinan viehko kertoja, Lottotyttö. UKK:n ytimessä ovat lokakampanjat, hähmäiset salaisuudet sekä hyssyttely ja hillittömyys. Esitys on suomettumisen kauden ajankuvaa ja kiteyttää samalla ikuisen ja ajankohtaisen totuuden: on harhaista takertua valtaan ja kuvitella voivansa pelata ihmiskohtaloilla. 

UKK-musiikkinäytelmän takana on mm. ylistetystä Brechtiä jokanaiselle -musiikkinäytelmästä (2022) sekä Palava kaupunki (2015) ja Vihan kevät (2018) -musiikkinäytelmistä tuttu kolmikko; Finlandia-palkittu kirjailija ja käsikirjoittaja Sirpa Kähkönen, ohjaaja Taru Mäkelä sekä Reetta Ristimäki, joka vastaa teoksen taiteellisesta konseptista. Näytelmän rooleissa loistavat Juha Pulli, Reetta Ristimäki, Tatu Siivonen ja Hanna Vahtikari sekä muusikot Niko Kumpuvaara ja Jusu Berghäll / Sara Puljula.  

 

Kirpeän poliittinen satiiri UKK saa ensi-iltansa 3.10.2024, jonka jälkeen esityksiä on yhteensä 31 5.10.2024-14.2.2025 välisenä aikana Musiikkiteatteri Kapsäkissä.  

 

Lämpimästi tervetuloa katsomaan tämä kiehtova uutuus Musiikkiteatteri Kapsäkkiin!

 

Lue lisää UKK-esityksestä täältä

Greta Tuotannon sivut