J.S. Bach Kahvikantaatti

Kuvassa Äitienpäivänä nähtävän J.S. Bachin minioopperan Kahvikantaatti esiintyjät barokkiasuissa kakkutarjoilun ja picnincviltin kanssa

08.05.2022 15:00

OSTA LIPUT

Liput: 29 €, lastenlippu 20 € ja 38 € (sis. konserttilipun, kakkupalan ja kahvin) ESITYSKIELI suomi

Kesto: 1h

Äitienpäivän kakkukahvit kepeästi barokkioopperan tahdittamana!

Esitys alkaa Ensemble Nylandian konserttiosuudella, jonka jälkeen yleisöä viihdyttää J.S.Bachin Kahvikantaatti. Teatterisalissa on pöytäkattaus, joten leivoskahvit voi nauttia esityksen aikana.

Kahvikantaatti on J. S. Bachin vuonna 1732 säveltämä koominen miniooppera, jonka hän sävelsi vastauksena Leipzigin ja koko Euroopan yli pyyhkäisseelle kahvihysterialle. Suomalaiset tunnetaan maailman ahkerimpina kahvinjuojina, joten esityksen teema iskee suoraan suomalaiseen sydämeen.

Kantaatissa kaunis ja ennen niin kiltti tytär Lieschen saa maistaakseen kahvia, eikä voi enää millään luopua tämän ihanan virvokkeen intohimoisesta juomisesta. Lieschenin isä, Schlendrian, on huolissaan ja pelkää tyttären jäävän vanhaksipiiaksi ja hänen elätettäväkseen. Isä pelottelee tytärtään kaikenlaisilla uhkakuvilla, mutta tytär ei luovu kahvista. Isä Schlendrian lähtee lopulta itse etsimään sopivaa puolisoa. Tytär vannoo menevänsä naimisiin vain, jos sulhanen lupaa antaa morsiamensa juoda mielin määrin kahvia. Mistä löytyykään sulhanen, jolle sopii morsiamen jatkuva kahvinlipitys?

Tervetuloa nauttimaan barokkioopperasta ja kahvilan antimista!

SÄVELLYS J. S. Bach

SUOMENNOS JA OHJAUS Reetta Ristimäki

ROOLEISSA Johanna Engelbarth, Jasper Leppänen & Mika Nikander

BAROKKIORKESTERI Ensemble Nylandia

LAULAJIEN MUSIIKILLINEN VALMENNUS Matias Häkkinen

PUKUSUUNNITTELU Marja Uusitalo

KOREOGRAFIA Maria Hostikka

MASKEERAUSSUUNNITTELU Ari Haapaniemi

TUOTANTO Greta Tuotanto Oy

ESITYSKIELI suomi

Kuva: Tanja Ahola