Kapsäkki goes Pride: Ole mun Querelle

28.6. Klo 19

Osta liput

22€ / 18€

Timo Väntsin suosittu nukketeatteriesitys osana Kapsäkki goes Pride – viikon ohjelmistoa!
Eläköityvä merivoimien luutnantti joutuu viimeisinä työpäivinään kohtaamaan vakavan tosiasian: nuorten merimiesten salatiirailu on nyt ohi. Hän joutuu kohtaamaan oman elämänsä yksinäisyyden ja törmää itsessään puoleen, jonka hän on tukahduttanut itsessään. Komea merimies Q on muodostunut luutnantille pakkomielteeksi, joka vie hänet tilanteisiin, joista ei selviä ilman väkivaltaa. Tai ilman himokasta kohtaamista rantavalleilla. Ikoninen homokuvasto, merenkulkuun liittyvä romantiikka ja Jean Genet’n homoeroottinen romaani Querelle ovat esityksen keskeinen innoituksen lähde. Suorasukaiset eroottiset kohtaukset vaihtuvat runolliseen kieleen, ruma sekoittuu kauniiseen, rivo nauru hukkuu tuskaiseen itkuun. Kuten Jean Genet’n maailmassa kuuluukin.

Ole mun Querelle on kokeneen nukketeatteritaitajan Timo Väntsin sooloteos himosta, yksinäisyydesta ja polttavasta rakkauden kaipuusta. Karnevalistisen kokoiset nuket, merimiesasusteet ja elävöitetyt köysivyyhdit vievät katsojan matkalle muinaisiin satamiin ja oman mielen salatuimpiin sokkeloihin.

Kriitikkojen suitsuttaman esityksen on ohjannut Kritiikin kannuksillakin palkittu Merja Pöyhönen, joka kuuluu Suomen nukketeatteriohjaajien kärkikastiin. Timo Väntsi on nukketeatterin konkari, joka kansanomaisella ja terävällä tavalla on tarttunut aiemminkin vaikeisiin aiheisiin. Väntsin ja Pöyhösen aiempaa yhteistyötä on suurmenestys John-Eleanor (2011), joka kiersi kuuden vuoden ajan kotimaisia ja ulkomaisia näyttämöitä.

Ole mun Querelle on taatusti herättävää aikuisten nukketeatteria, mutta kylmäksi se ei jätä aiheensakaan puolesta: harvemmin erotiikan ja seksin kuvaus näyttämöllä taipuu näin sympaattiseen ja koskettavaan muotoon.

Kesto 1 tunti, ei väliaikaa