Kisällikuplettien ilta

Kuvassa punainen teksti: Kisällikuplettien ilta sekä tekstin yllä mustia piirroskasvoja ja soittimia. Kasvoilla kravaatit. Tausta harmahtava.

09.11.2023 19:00

OSTA LIPUT

 

Kisällikuplettien ilta

Erkki Saarela, Veera Railio & Geri@Trio

 

Kisällilaulut olivat bänditoiminnan valtavirtaa, kun esimerkiksi Reino Helismaa, Taisto Tammi, Reijo Kallio ja Reijo Frank opettelivat musiikin esittäjiksi. Monien muiden laulutähdiksi nousseiden tavoin he ovat kaikki aloittaneet kisällilauluryhmissä. Tanssiorkesteri Dallapén alkumuoto oli kisälliryhmä Rajamäen Pojat. Kisälliryhmille tekstejä tekivät esimerkiksi Reino Helismaa, Veikko Lavi, Sauvo Puhtila (Saukki), Vihtori Huhta, kupletöörit Gabriel Tossu ja Eino Kettunen, ”Jahvetti” Kilpeläinen sekä kymmenet puoliammattilais- ja harrastajasanoittajat.

Bistro K:ssa kisällikupletteja esittävät Erkki Saarela, Veera Railio ja Geri@Trio (Merja Ikkelä, Ossi Peura ja Tipi Tuovinen).

Konsertin ohjelma on koottu Timo “Tipi” Tuovisen kirjoittamasta kisälli- ja kuplettilaulujen historiasta kertovasta “Suomalainen työväenlaulu – Kisällilaulajien aikakausi” -kirjasta. Tipin kirjaa on myynnissä konsertin yhteydessä.

 

Liput: 24€