Maamme Energia

Osta lippu

35,50 €/ 29,50 €

la 6.4. klo 19

to 25.4. klo 19

Maamme energia on railakas oopperakabaree, joka käsittelee Suomen energiapolitiikkaa 1970-luvulta tähän päivään ja edelleen 2050-luvulle. Teos esittelee energiapolitiikan keskeiset hahmot, niiden väliset suhteet ja vaikuttimet asiapohjalta taiteen keinoin.

Taistelu Suomen energiajärjestelmän tulevaisuudesta on ollut käynnissä pitkään. Maailma on uusiutuvan energian tuotannon ja hajautettujen älykkäiden energiaratkaisujen vallankumouksen kynnyksellä. Uudet puhtaat tuulet puhaltavat Suomen energiajärjestelmään, mutta energiamurroksessa Suomi-neitoa liehittelee varjoissa liikkuvat hämärämiehet. Mitä tapahtuukaan koivun ja tähden alla? Onnistuvatko hämärämiehet pimentämään auringon ja taltuttamaan tuulen vai koittaako Suomi-neidolle aurinkoinen huominen?

Energiaoopperan libretto perustuu kymmenen professorin työryhmän vuonna 2015 julkaisemaan kirjaan Maamme energia. Libretoksi sen on muokannut kirjailija Rosa Meriläinen.

“Maamme energia tekee vähän samaa kuin Susanna Kuparisen ja Jari Hanskan dokumenttiteatteriesitykset: tuo näkyviin politiikkaa, jota tavallisen ihmisen on vaikea hahmottaa. Ooppera tekee sen härskinhauskalla suorasukaisuudella ja kieli poskessa -asenteella. In-your-face.”

– Hanna Helavuori, Teatterin tiedotuskeskuksen johtaja.

 

Libretto: Rosa Meriläinen

Sävellys: Mikko Helenius

Ohjaus: Ville Saukkonen

Puvustus: Taina Relander

 

Esiintyjät:

Reetta Ristimäki, sopraano

Ann-Marie Heino, mezzosopraano

Petri Bäckström, tenori

Oskari Nokso-Koivisto, basso

Soitinyhtye:

Mikko Helenius (piano, laulu ja musiikinjohto), Mauri Saarikoski (viulu)

Veera Railio (viulu II ja laulu), Mauri Kuokkanen (alttoviulu), Anni Elif Egecioglu

(sello, lyömäsoittimet ja laulu)

Teoksen kesto: noin 1 h 15 min (ei väliaikaa)

 

Kuva: Kiira Sirola