Monna Kamun 70-vuotisjuhlakonsertti Kapsäkissä!

Toukokuussa 70 vuotta täyttänyt Monna Kamu pitää juhlakonserttinsa ”Eräitä vuosia, eräitä lauluja” Kapsäkissä 22.9.2019. 

Hänet tunnetaan erityisesti Kaj Chydeniuksen laulujen tulkinnoista sekä Anneli Saariston ja Liisa Tavin kanssa tehdyistä Bertolt Brechtin Miten enkeleitä vietellään -konserttisarjasta ja levystä. Kamulta on ilmestynyt kaksi soololevyä: Äkkiä elämässä (1999) ja Vierelläsi (2005). Agit-Prop yhtyeessä hän lauloi vuodesta 1972 lähtien.

OSTA LIPUT

LUE LISÄÄ 

LUE Helsingin Sanomien 30.5. julkaistu haastattelu: Monna Kamu tunnetaan tv-sarjan humoristisena Temppari-kommentaattorina, mutta todellisuudessa takana on ainut­laatuinen ura muusikkona

”JUURI nyt Monna Kamu laulaa vieläkin enemmän kuin ennen. Hän on hurahtanut täysin harjoitteluun.

”Laulaminen on niin kokonaisvaltainen toiminto. Se vaikuttaa kehossa, mutta on ihan järkyttävää, kuinka paljon se vaikuttaa psyykkisesti!”

Kamulla on duo Eero ”Ertsi” Ojasen kanssa. He esittävät Ojasen sävellyksiä, esimerkiksi viime aikoina työn alla on ollut sävellys runoilija Tomas Tranströmerin tekstiin.

Syyskuussa Kamu pitää Ojasen ja pianisti Ilmo Peitson kanssa juhlakonsertin Kapsäkissä. Tällainen ”oman kissanhännän nostaminen” vähän nolottaa, mutta kukapa muukaan sitä nostelisi. Sitä paitsi Kamu korostaa, ettei hän ole laulaessaan se pääasia. Hän on välittäjäporras.

”Olennaista on musiikki ja se, mitä asiaa minulla on.”

 

Kuva: Juhani Niiranen / HS