Musiikkiteatteri Kapsäkin turvallisuusohjeet

OHJEET YLEISÖLLE TURVALLISUUDEN TAKAAMISEKSI

Käsihygieniasta tulee huolehtia sekä tilaan tullessa että lähtiessä. Ovien luona (narikan vieressä ja puuoven sisäpuolella pienellä pystypöydällä) on käsidesipiste. Käsidesiä on saatavilla myös ravintolassa sekä wc-tiloissa. 

Terveys on meille kaikille tärkeä asia. Musiikkiteatteri Kapsäkki sekä ravintola Bistro K pyytävät, että yleisö ei tule tapahtumiin sairaana tai oireilevana. Jos katsojalla ilmenee oireita, saa lipun vaihtaa helposti toiseen esitykseen tai konserttiin. Halutessaan katsoja voi myös vaihtaa liput lahjakorttiin, jonka voi käyttää myöhemmin sopivana ajankohtana.  

Toivomme, että käytätte kasvomaskeja. Niitä saatte tarvittaessa myös Kapsäkin henkilökunnalta.

Esitys- ja konserttiliput suositellaan ostettavan ennakkoon Lippu.fi -palvelun kautta. Opetus- ja kulttuuriministeriö velvoittaa ohjeissaan, että tarvittaessa kaikkiin katsojiin on voitava saada yhteys, mikäli tartuntaketjuja ilmenisi. Lippu.fi:stä ostettaessa katsojien yhteystiedot jäävät rekisteriin ja yhteydenotto jälkeenpäin helpottuu. 

Käteistä rahaa ei oteta vastaan, pyydämme yleisöä varautumaan korttimaksamiseen. 

Parvelle kuljetaan ulkokautta Mäkelänkadun puuovesta ja permannolle Hämeentien puoleisesta pääovesta. Myös poistuminen tapahtuu samojen ovien kautta.

Teatterin molemmilla ovilla on salivastaavat ja he ohjaavat yleisöä sisään harvakseltaan, jotta jonoja ei muodostu. Paikat on valmiiksi sijoiteltu harvakseltaan. Parvella joka toinen paikka jätetään tyhjäksi, permannolla on 1-4 hengen ryhmiä, joihin tulee sijoittua oman ryhmäkoon mukaisesti. 

Viranomaisrajoitusten ollessa voimassa katsojat voidaan ohjeistaa käyttämään myös teatterin takaovia, jolloin permannolta voidaan poistua myös sieltä.

Väliaikatarjoilun voi tilata ja maksaa helpoiten etukäteen Bistro K:n verkkokaupan kautta. Parven asiakkaat ohjataan ulkokautta väliajalle Bistro K:n ja permannon asiakkaat aulabaariin, jolleivat ole tilanneet etukäteen tarjoilua Bistro K:sta. Ravintolasaliin voi viedä juomat mukanaan.

Saniteettitilojen edessä on turvavälitarrat, joita toivotaan noudatettavan.

Katsomotuolit ja -pöydät asetellaan erillisen ohjeen mukaan ryhmiin mahdollisimman väljästi.

Käsienpesu on tarpeen mahdollisimman usein, erityisesti aivastamisen, yskimisen ja niistämisen jälkeen. 

Kun esitys on päättynyt, tilasta poistutaan rauhallisesti turvavälit huomioiden. 

Koska suosiota yleisön ja esiintyjien välillä ei voi nyt osoittaa kättelyin tai halaamalla, suosittelemme kirjoittamaan terveiset, kiitokset sekä palautteet tapahtuman Facebook-sivuilla tai jakamaan kokemuksen omien sosiaalisen median kanavien kautta. Näihin julkaisuihin voi tägätä Musiikkiteatteri Kapsäkin, jotta terveiset menevät varmasti perille. Oman kokemuksen jakaminen julkisesti tuottaa sekä esiintyjille että järjestävälle taholle suunnattomasti iloa.

YLEISIÄ ASIOITA KAPSÄKIN  TURVALLISUUSHUOMIOISTA

Sisäänkäyntien läheisyydessä on käsidesipiste. 

Käsienpesu on tarpeen mahdollisimman usein. Erityisesti aivastamisen, yskimisien ja niistämisen jälkeen. 

Esiintyjät sekä muu henkilöstä välttävät liikkumista yleisötiloissa; aulassa, yleisön saniteettitiloissa sekä muissa yleisissä tiloissa.

Kättelemistä ja halaamista tulee välttää. Tämä ohje koskee sekä esiintyjiä että henkilökuntaa mutta myös yleisön edustajia. 

Turvaväleihin tulee kiinnittää erityistä huomiota kaikissa tiloissa; teatterisalissa, aulatiloissa sekä saniteettitiloissa.

Otamme vastaan vain korttimaksuja. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö velvoittaa ohjeissaan, että tarvittaessa kaikkiin katsojiin on voitava saada yhteys, mikäli tartuntaketjua ilmenisi. Tästä syystä kaikki liput pyritään myymään etukäteen Lippu.fi:n kautta. Tällöin katsojien yhteystiedot jäävät Lippu.fi:n rekisteriin ja yhteydenotto jälkeenpäin helpottuu.