Musiikkiteatteri Kapsäkissä kävijäennätys vuonna 2023!

Kuvassa näyttelijä Satu Silvo laulamassa. Kuva Näkymätön nainen -esityksestä.

Vuosi 2023 oli Musiikkiteatteri Kapsäkissä huippuvuosi! Esityksemme ja tilaisuutemme tavoittivat kaikkiaan huikeat 31 543 katsojaa. Edellinen ennätys on vuodelta 2018, jolloin tavoitimme yhteensä 25 513 katsojaa. Molemmat luvut ovat 200 katsojan teatterille erinomaiset ja vastaavat jo keskisuuren kaupunginteatterin lukuja. Eniten katsojia keräsivät Näkymätön nainenRottien pyhimysBrechtiä jokanaiselle sekä Murha kahdelle, kun mukaan on laskettu myös kiertue-esitysten katsojat. Musiikkiteatteri Kapsäkin vuosi 2023 koostui omista tuotannoista, yhteistuotannoista, vierailuesityksistä, kiertue-esityksistä sekä vuokralaisten esityksistä.

Vuoteen 2023 mahtui 5 ensi-iltaa, joista 4 maailman kantaesitystä. Kevätkauden avasi Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys, musiikkinäytelmä Näkymätön nainen, jonka jälkeen kantaesityksensä saivat Anja Erämajan käsikirjoittama ja Tuija Rantalaisen säveltämä lastennäytelmä Veikko tahtoo ulos sekä Greta Tuotannon kanssa yhteistyössä toteutettu ja Anneli Kannon käsikirjoittama musikaali Rottien pyhimys. Syksyllä kantaesityksensä sai Markus Leikolan käsikirjoittama ja ohjaama laulu-tanssimonologi Mustu loukko sekä Jonna Wikströmin ohjaama ja käsikirjoittama Et sä kumminkaa mitään tajuu dokumenttiteatteriesitys nuorille ja nuorten vanhemmille. Loppuvuonna ensi-illassa oli Linnateatterin kanssa yhteistuotantona tuotettu Off-Broadway-musikaali Murha kahdelle. Musikaali oli samalla Musiikkiteatteri Kapsäkin ensimmäinen yhteistuotanto toisen VOS-teatterin kanssa.  Musiikkiteatteri Kapsäkin esitykset kiinnostivat myös muissa teattereissa. Kiertue-esityksiä toteutui kaiken kaikkiaan 36 ja ne keräsivät yhteensä 5270 katsojaa.

”Ennätystuloksen takana on monia tekijöitä”, pohtii toiminnanjohtaja Stiina Laakso. ”Musiikkiteatteri Kapsäkki haki ja pääsi vuoden 2022 alusta valtionosuus (VOS) -rahoituksen piiriin. Jo siihen pääseminen edellytti tarkkaa taloudenpitoa, yrityssaneerauksen päättymistä, ohjelmistokokonaisuuden miettimistä myös liiketaloudellisesta näkökulmasta sekä tietysti isojen riskien karttamista. Strategiset tavoitteet myös mietittiin uusiksi juuri VOS-kautta ajatellen. Musiikkiteatteri Kapsäkkiin valittiin taiteellinen johtaja Anu Hostikka, kotimaisia kantaesityksiä tuotettiin kasvavilla resursseilla sekä pidemmillä esityskausilla.  Onnekkaasti myös vuoden 2023 ohjelmistoon tuotetut ensi-iltatuotannot saivat ylistävää palautetta niin katsojilta kuin kriitikoilta. Uusia asiakasryhmiä tunnistettiin ja tavoitettiin, markkinointiviestintä onnistui. Uudistetussa strategiassa mukana ollut lisääntyvä verkostoyhteistyö toteutui kantaesitysyhteistyönä avoimen kentän teatteritoimijan kanssa sekä isomman VOS-teatterin kanssa. Lisäksi järjestettiin koko musiikkiteatterigenren yhteen nivova Musiikkiteatterifestivaali heinäkuun lopussa yhdessä MD Companyn kanssa. Hieno suoritus koko tiimiltä”.

 

Kuva: Tero Vihavainen

 

Tutustu ohjelmistoomme