Mutta minulla ei olisi rakkautta…

Kuvassa Mutta minulla ei olisi rakkautta – Pentti Saaritsa 80 v. -konsertin esiintyjät rivissä.

27.02.2022 15:00

OSTA LIPUT

Liput:  26€/22€ 
Kesto: noin 1 tunti 30 minuuttua (sis. väliajan) 
 

Runoilija, kääntäjä Pentti Saaritsa 80 v.

Runoilija ja kääntäjä Pentti Saaritsa täyttää 80 vuotta 29.12.2021. Hänen laajan tuotantonsa runot hahmottavat aikaa, ihmistä ja maailmaa tavalla, joka on innoittanut runouden ystäviä jo vuosikymmenien ajan. Musikaaliset laulutekstinsä elävät yhä. Allende- laulusta tulee kohta 50 vuotta. Neruda- käännöksensä ovat edelleen monelle meistä herkkujen herkkua.

Eero Ojanen on säveltänyt Saaritsan runoja jo 60- luvulla. Tutustuminen nyt laajemmin Saaritsan tuotantoon innosti hänet säveltämään runsaasti uusia lauluja – niitä on tässä esityksessä enemmistö. Erkki Saarela on mm. näytellyt Saaritsan näytelmässä Kaamos ja runonsa ovat kulkeneet pitkän uran mukana. Osan niistä hän esittää tässä. Monna Kamun laulutaipaleelta löytyy runsas määrä Saaritsan runoihin sävellettyjä lauluja. Nyt niitä on sylillinen.

Pentti Saaritsan taiteen innoittamina halusimme tehdä esityksen jossa eri taiteenalat yhdistävät voimansa, laskeutuvat jalustalta, tulevat luo, jotta yleisö voi kohdata Saaritsan ja hänen runouttaan säveltäjän, laulajan ja näyttelijän välittäminä. Saaritsan runouden äärellä on hyvä olla.

Runon, musiikin ja puheen liitto

Eero Ojanen, säveltäjä

Monna Kamu, laulaja

Erkki Saarela, näyttelijä

Kuva: Laura Malmivaara