Olga Knipper, Anton Tsehov ja 857 rakkauskirjettä

Kuvassa näyttelijä Elina Mustonen käsissään mustavalkoinen valokuva, jossa Olga Knipper ja Anton Tsehov.

08.05.2024 18:30

OSTA LIPUT

 

Olga Knipper, Anton Tsehov ja 857 rakkauskirjettä

 

Rakkaus toisiinsa, rakkaus teatteriin – kahden taiteilijan kirjeenvaihtoon pohjautuva esitys yhdistää musiikkia ja sooloteatteria.

Esitys tuo yhteen näyttelijä-pianisti Elina Mustosen, pianisti-säveltäjä Olli Mustosen sekä ohjaaja-dramaturgi Johanna Freundlichin. Sinetti sai alkunsa tekijöiden voimallisesta viehätyksestä legendaarisen näytelmäkirjailija Anton Tšehovin ja hänen luottonäyttelijänsä ja vaimonsa Olga Knipperin kirjeenvaihtoon. Knipper teki häikäisevää uraa Moskovassa samalla kun Tšehov kirjoitti ja hoiti heikkenevää terveyttään Jaltalla. Välimatka tuotti yli 800 rakkauskirjettä, joista huokuu rakkaus toisiinsa ja rakkaus teatteriin. Ja kuitenkin molemmat näistä välillä myös vetävät heidät äärirajoilleen.

Teos nostaa esiin Olga Knipperin näkökulman pariskunnan yhteiseen kuuden vuoden taipaleeseen. Musiikilla oli tärkeä osa hänen elämässään ja Tšehov kirjoitti näytelmiinsä hänelle rooleja, kuten Kolmen sisaren Mashan ja Kirsikkapuiston Ranevskajan. Sinetti luo uniikin musiikkidramaturgian, jossa keskenään leikittelevät puhuttu sana ja musiikki eri lähteissään. Olli Mustosen säveltämä pianomusiikki kuullaan hänen soittamana studiotallenteena sekä Elina Mustosen soittamana elävänä musiikkina – ja välillä näiden kahden duettona!

Esitys sai ensi-iltansa 18.10.2023 Turun Kaupunginteatterissa.

Ohjaus ja dramaturgia: Johanna Freundlich
Säveltäjä-pianisti: Olli Mustonen
Näyttelijä-pianisti: Elina Mustonen

Kuva: Laura Malmivaara

 

Liput: 34€/29€

Kesto: n. 1h (ei väliaikaa)

 

Tutustu ohjelmistoomme