Tango d’amore – Rakkauden tango

3.10. klo 19

Osta liput

28€/24€

 

Rakastetuimmat klassikkotangot sekä upeimmat uudet tangot valloittavan laulajatar Angelika Klasin sekä Iikka Kotajan tangotrion unohtumattomina tulkintoina.

Tämä loistava esiintyjäkaarti tarjoaa ainutlaatuisen konserttielämyksen tuomalla tangon kansainvälisen menestystarinan tanssilavoilta konserttilavalle kertoen tarinoita intohimosta, surusta, ilosta, elämästä ja rakkaudesta.

Matka käy Buenos Airesista Pariisin, Berliinin ja Rooman kautta koto-Suomeen rakkaimpien tangosävelien siivin.

Angelika Klas tunnetaan yhtenä Suomen karismaattisimmista ja valloittavimmista laulajasolisteista. Hän on esiintynyt laajalti niin Suomessa kuin ulkomaillakin mm. Savonlinnan oopperajuhlilla, Suomen Kansallisoopperassa sekä useissa ooppera- ja operettiproduktioissa niin koti- kuin ulkomaisissakin oopperataloissa. Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen artisti jonka ohjelmisto ulottuu ooppera- ja kamarimusiikista musikaali- ja näyttämömusiikkiin. Hänet tunnetaan erityisesti Astor Piazzollan ja argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina.

Iikka Kotaja on Helsingissä asuva säveltäjä, sovittaja ja pianisti. Kotaja on tehnyt sävellyksiä jousiorkesterille, big bandille, tangokvintetille, bandoneonille ja jousikvartetille sekä viuluduolle. Hän sävelsi musiikin myös Kansallisbaletin 2013 kantaesittämään teokseen Aikala. Kotaja on tehnyt sovituksia Tanguedia Quintetille ja laulaja Angelika Klasille levylle Kohtalona tango ja Tango Piazzolla.

Harmonikansoittaja Harri Kuusijärvi työskentelee laaja-alaisesti sekä muusikkona että säveltäjänä, ja toimii aktiivisesti niin nykymusiikin, oopperan, maailmanmusiikin, jazzin, teatterimusiikin kuin improvisoidun musiikin parissa. Hän esiintyy aktiivisesti ja on konsertoinut kotimaan lisäksi useissa Euroopan, Afrikan ja Etelä-Amerikan maissa.  Vuonna 2011 Kuusijärvi sai 2. palkinnon Arrasate Hiria -harmonikkakilpailussa, joka on yksi alan merkittävimmistä kansainvälisistä kilpailuista.

Tommi  Asplund tunnetaan monipuolisena viulistina ja on tunnetun kansanmusiikkiyhtye Frigg:n jäsen ja  toiminut muusikkona mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, sekä teatterimuusikkona useissa produktioissa mm. Suomen Kansallisteatterissa, Lahden kaupunginteatterissa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Hän soittaa Friggin lisäksi myös folk-pop-yhtye Saaga Ensemblessä, ja on soittanut maailmanmusiikkiyhtye Tsuumi Sound Systemissä vuodesta 2007 vuoteen 2016. Tsuumi Sound Systemin ja varsinkin Friggin kanssa Tommi on konsertoinut laajoilla ulkomaankiertueilla, sekä Suomessa eri festivaaleilla, mukaan lukien Helsingin juhlaviikot ja Meidän Festivaali.

 

Angelika Klas, laulu

 

Iikka Kotajan tangotrio:

IIkka Kotaja, piano

Harri Kuusijärvi, haitari

Tommi Asplund, viulu

Kesto: n. 2 h (sis. väliajan)

 

Esityksessä anniskeluoikeudet Teatterisalin permannolla. Parvi ei kuulu anniskelualueeseen.