Tuija Rantalainen tuo laulelman nykypäivään 24.1. julkaistavalla Ruokolahden leijona -albumillaan

Tyylillisesti moniulotteinen moderni laulelmalevy marssittaa estradille riemastuttavia ja koskettavia hahmoja sekä tarinoita. Levyn julkaisua juhlitaan torstaina 23.1. Musiikkiteatteri Kapsäkissä, Helsingissä.

Laulaja-lauluntekijä Tuija Rantalainen julkaisee uuden albuminsa Ruokolahden leijona 24. tammikuuta. Levy sisältää kaksitoista modernia laulelmaa, joiden värikkäissä tarinoissa ääneen pääsevät mm. palvelutalon rakastavaiset, luupuiston eksentrikot ja uraputkessa rämpivä kansankynttilä. Musiikillisesti Ruokolahden leijona liikkuu niin lattarin, tangon, klezmerin, sirkusmusiikin kuin pianoballadienkin tunnelmissa. Muun muassa Miljoonasateesta tuttu Heikki Salo vierailee albumilla sanoittajan ominaisuudessa sekä duetoi Rantalaisen kanssa Osterikeitto- ja Täydellinen cappucino -kappaleissa.

Katso Osterikeitto-kappaleen musiikkivideo Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=gsBI4t3dGG0

Uuden levyn lauluissa on kuultavissa tekijänsä rakkaus teatterimusiikkiin sekä akustisiin sovituksiin. Puhaltimien ja jousien runsaalla soinnilla rikastetun albumin taiteellisesta tuotannosta vastaavat Rantalainen sekä Janne Louhivuori. Sävellykset ovat kaikki Rantalaisen kynästä, ja sanoituksia hän on tehnyt yhdessä Heikki Salon ja Raimo Hentusen kanssa. Ruokolahden leijona -albumin julkaisukonsertti järjestetään torstaina 23.1.2020 klo 19 Musiikkiteatteri Kapsäkissä, Helsingissä.

Tuija Rantalainen tunnetaan parhaiten lauluistaan Korkokenkä ja Jouluaaton aamu kolmosratikassa. Tuottelias lauluntekijä on julkaissut myös lastenmusiikkia, ja hänen viimeisin lastenlevynsä Vahtikoira karkuteillä oli ehdolla vuoden lastenlevyksi EMMA-gaalassa 2016. Myös teatterimusiikin puolella kunnostautuneen Rantalaisen viimeisin näyttämötyö on yhdessä Juha Hurmeen kanssa kirjoitettu ja sävelletty Rehu-Virtanen.

Rantalainen on myös mukana järjestämässä ja tuomaroimassa Laulelma 2020 -kilpailua, jonka tavoitteena on nostaa esille uusia suomenkielisiä laulelmia, viitoittaa tietä lajityypin tulevaisuudelle sekä lisätä laulelman tunnettuutta ja arvostusta.

”Laulelmat ovat minulle kuin pieniä elokuvia, joihin on ihana uppoutua. Saan niistä lohtua ja iloa”, Rantalainen avaa suhdettaan laulelmaan, ja jatkaa: ”Tämä aika tarvitsee tarinalauluja, jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin.”

Ruokolahden leijona -albumin CD-promokappaleet pyynnöstä: press@heihei.fi

Tuija Rantalainen: Ruokolahden leijona
CD/digi (TTTR920, julkaisupäivä 24.1.2020)
Jakelu: Playground Music Finland
Äänitys ja miksaus: Janne Louhivuori, Louhipaja ja Risto Hemmi, Finnvox
Masterointi: Pauli Saastamoinen, Finnvox
Kansitaide: Reetta Niemensivu
Valokuvat: Mitja Kortepuro ja Veini Nupponen

1. Ruokolahden leijona / 2. Mademoiselle / 3. Osterikeitto / 4. Rakastuin runoilijaan / 5. Hento valo / 6. Täydellinen cappucino / 7. Plataanipuu / 8. Tyttö ja Klovni / 9. La grisette / 10. Luupuisto / 11. Unohtunut nokturno / 12. Mun on pakko myöntää

Tuija Rantalainen, laulu, piano, urkuharmooni ja lelupiano / Heikki Salo, laulu / Janne Louhivuori, kitarat, banjo ja ukulele / Markus Jaatinen, rummut ja perkussiot / Eeva Koivusalo, kontrabasso / Timo Tuppurainen, kontrabasso / Juha Mäntylä, haitari / Tero Saarti, trumpetti / Mikko Mäkinen, saksofonit ja klarinetti / Susanna Jyllinmaa, sello / Veini Nupponen, saha

JOUSIKAIKU-KVARTETTI
Pasi Eerikäinen, viulu / Laura Airola, viulu / Mauri Kuokkanen, alttoviulu / Riikka Lampinen, sello

Tuija Rantalainen keikoilla
23.1. Musiikkiteatteri Kapsäkki, Helsinki
29.1. Vihtorin liveklubi, Tampere

www.tuijarantalainen.com

Lehdistökuvat, albumin digilataus ja kansikuva: heihei.fi/media (salasana: heiheimediasivut)
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Hei Hei Media, press@heihei.fi