Näkemiin Viipuri! -musiikkidraama

Näkemiin Viipuri! esityksen kuvassa juna-asemalla nuoria ja aikuisia ihimisiä matkatavarat käsissään.

04.09.2024 18:30 | 14.09.2024 15:00

OSTA LIPUT

 

Näkemiin Viipuri!

Todellisiin tapahtumiin perustuva, koskettava tarina Viipurin asukkaiden evakuoinnista 
 
Greta Tuotannon “Näkemiin, Viipuri!” on dramaattinen, mutta samalla toiveikas musiikkiteatteriesitys, joka herättää henkiin Karjalan pääkaupunkina tunnetun Viipurin ja sen asukkaiden kohtalot. Esitys vie katsojat matkalle menneisyyteen, 1940-luvulle välirauhan aikaan paljastaen Viipurin kirkkaat valot ja syvimmät varjot sodan keskellä. Se on tarina rakkaudesta, menetyksestä ja toivosta kaupungissa, joka jäi historian hämärään. 
 
Musiikkinäytelmä perustuu todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin, ja tuo esiin niiden viipurilaisten elämän, jotka joutuivat jättämään kaiken taakseen. Arvostettu kirjailija ja taidehistorioitsija Anna Kortelainen on luonut teoksen tekstin, joka kertoo näistä unohtuneista ihmiskohtaloista. Reetta Ristimäki on dramatisoinut ja ohjannut esityksen, tuoden eloon tarinat ja sävelet, jotka kertovat kaupungin traagisesta menneisyydestä. 
 
Esitys koostuu kahdesta erilaisesta osuudesta. Ensimmäinen puoliaika tarjoaa yleisölle syvällisen johdatuksen Viipurin historiaan Anna Kortelaisen johdolla. Toisella puoliajalla nähdään itse esitys, jossa musiikki ja draama kietoutuvat yhteen historian kanssa. Esityksen musiikki on koottu aikakauden iskusävelmistä ja uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs. Näyttämöllä nähdään hänen lisäkseen karjalaistaustaiset laulajat Niina Ahola, Anu Hostikka ja Ilkka Hämäläinen
 
Jatkosodan päättymiseen johtanut aselepo alkoi 4.9.1944. Näkemiin, Viipuri! -musiikkinäytelmän ensimmäinen esitys nähdään Musiikkiteatteri Kapsäkissä 4.9.2024, tasan 80 vuotta historiallisen hetken jälkeen. 

 

Käsikirjoitus ja alustus: Anna Kortelainen 
Dramatisointi ja ohjaus: Reetta Ristimäki 
Esiintyjät: Niina Ahola, Anu Hostikka, Ilkka Hämäläinen ja Seppo Äikäs 
Tuotanto: Greta Tuotanto 
 
Liput: 34€/29€ 
Ryhmäliput (min. 10 hlö:ä): 30,60€/hlö 
Kesto: n. 2 h (sis. väliajan) 

 

Parvipaikat pääset ostamaan, kun rullaat Lippu.fi verkkokaupan sivua alaspäin. 

 

Ryhmävaraukset ja lisätiedot osoitteesta liput@kapsakki.fi
 
 

Varaa itsellesi väliaikatarjoilu Bistro K:sta!

Teatterimme yhteydessä toimii ravintola Bistro K, josta voi varata väliaikatarjoilut esityksen yhteyteen tai illallispöydän joko ennen tai jälkeen esityksen.

VARAA TARJOILUT TÄÄLTÄ 

 

Tutustu ohjelmistoomme

Greta tuotannon sivut